Handleiding
Faxbroadcast
Volg onderstaande stappen:
  1. Klik op Login in de linker menubalk en log in. Ook als u een gratis proefverzending wilt starten moet u zijn ingelogd. Eenmaal ingelogd kunt u van alle Amstelcast functies gebruik maken.
  2. Klik op Selecteer Bericht en vervolgens op Upload om het te verzenden document te kunnen uploaden. Op dit moment kunnen alleen documenten in Adobe Pdf formaat door Amstelcast worden verwerkt. Let op: de bestandsnaam mag maximaal 50 karakters bevatten.
  3. Als u een document heeft ge-upload, vink dan het te verzenden document aan en klik op de button Selecteer, de bestandsnaam wordt zwart.
  4. Klik op Selecteer Ontvangers en vervolgens op Upload om het bestand met ontvangers te kunnen uploaden. Dit dient een MS Excel bestand of een TabGescheiden Tekstbestand te zijn, met de faxnummers in de eerste kolom. Internationale nummers worden op de volgende wijze genoteerd: +31 of 0031. Spaties of koppeltekens zijn toegestaan. Let op: de bestandsnaam mag maximaal 50 karakters bevatten.
  5. Als u een bestand met ontvangers heeft ge-upload, vink dan het bestand met ontvangers aan en klik op de button Selecteer, de bestandsnaam wordt zwart.
  6. Klik op Verzend Bericht. U krijgt nu een overzicht van het te verzenden bericht en het bestand met ontvangers. Geef aan of het om een free trial of een volledige broadcast gaat.
  7. U krijgt een bevestiging van de gemaakte keuze, klik op ga verder.
  8. Vervolgens ziet u een scherm waarin u de fax-instellingen naar wens kunt ingeven. Klik op Stuur Test. U ontvangt binnen enkele minuten uw testfax. Wacht altijd op ontvangst van uw testfax en controleer deze. Indien u nog wijzigingen wilt aanbrengen m.b.t. de verzending, ga dan terug naar instellingen en breng de wijzigingen aan. Klik opnieuw op Stuur Test en wacht de nieuwe testfax af ter controle.
  9. Na elke test verschijnt er een kostenoverzicht op uw scherm. Controleer het kostenoverzicht. Indien akkoord, klikt u op Akkoord Ga Verder. U krijgt nu een laatste controlescherm waar u uw verzending (broadcast) kunt starten. Let op: na het aanklikken van Start Broadcast, is uw verzending definitief.