Handleiding
E-mail Broadcast
E-mail berichten versturen met Amstelcast kent 4 varianten:
- Email in tekstformaat, zonder bijlage/attachment
- Email in tekstformaat, met een bijlage/attachment
- Email in HTML formaat, zonder bijlage/attachment
- Email in HTML formaat, met bijlage/attachment
Volg onderstaande stappen:
Email in tekstformaat, zonder bijlage/attachment

 1. Klik op Login in de linker menubalk en log in. Ook als u een gratis proefverzending wilt starten moet u zijn ingelogd. Eenmaal ingelogd kunt u van alle Amstelcast functies gebruik maken.
 2. Klik op Selecteer Ontvangers en vervolgens op Upload om het bestand met ontvangers van uw bericht te kunnen uploaden. Dit dient een MS Excel bestand of een TabGescheiden tekstbestand te zijn, met de emailadressen in de eerste kolom. Let op: de bestandsnaam mag maximaal 50 karakters bevatten.
 3. Als u een bestand met ontvangers heeft ge-upload, vink dan het bestand met ontvangers aan en klik op de button Selecteer, de bestandsnaam wordt zwart.
 4. Klik op Verzend Bericht. U krijgt nu een overzicht van het te verzenden bericht en het bestand met ontvangers. Geef aan of het om een free trial of volledige broadcast gaat. Klik op Ga Verder.
 5. Vervolgens ziet u een scherm waarin u de verzendinstellingen naar wens kunt ingeven. Op deze pagina kunt u nu ook de tekst van de email invoeren, Klik vervolgens op Stuur Test. U ontvangt binnen enkele minuten uw test email. Wacht altijd op ontvangst van u test email en controleer deze. Indien u nog wijzigingen wilt aanbrengen m.b.t. de verzending, ga dan terug naar instellingen en breng de wijzigingen aan. Klik opnieuw op Stuur Test en wacht de nieuwe test E-mail af ter controle.
 6. Na elke test verschijnt er een kostenoverzicht op uw scherm. Controleer het kostenoverzicht. Indien akkoord, klikt u op Akkoord Ga Verder. U krijgt nu een laatste controlescherm waar u uw verzending (broadcast) kunt starten. Let op: na het aanklikken van Start Broadcast, is uw verzending definitief.

E-mail in tekstformaat, MET bijlage/attachment.

 1. Klik op Login in de linker menubalk en log in. Ook als u een gratis proefverzending wilt starten moet u zijn ingelogd. Eenmaal ingelogd kunt u van alle Amstelcast functies gebruik maken.
 2. Klik op Selecteer Attachment (bijlage) om een document te uploaden. Op dit moment kunnen alleen MS Word, MS Excel, Adobe pdf of Tif formaat door Amstelcast worden verwerkt. Na het uploaden van het document wordt dit document automatisch geconverteerd naar een Adobe PDF-bestand. Dit duur ca. 2 minuten.
 3. Volg vervolgens de stappen 2 t/m 6 zoals hiervoor beschreven voor het versturen van een E-mail zonder attachment / bijlage.

E-mail in HTML formaat, zonder bijlage/attachment.

 1. Klik op Login in de linker menubalk en log in. Ook als u een gratis proefverzending wilt starten moet u zijn ingelogd. Eenmaal ingelogd kunt u van alle Amstelcast functies gebruik maken.
 2. Klik op Selecteer Bericht en kies vervolgens Nieuw Bericht om een nieuw bericht in HTML formaat te maken of kies (één van uw) bestaande berichten. U kunt een bestaand bericht aanpassen en desgewenst opslaan onder een nieuwe naam. Hierdoor maakt u een (gewijzigde) kopie van uw bericht.


 3. Bewerk cq. Nieuw Bericht
 4. In dit scherm wordt een zgn. HTML-editor getoond waarmee u HTML berichten kunt opmaken. Een serie buttons boven het invoerscherm biedt u veel gebruikelijke HTML-opmaak mogelijkheden. Zo kunt u o.a. hyperlinks in uw tekst aanbrengen, en zelf een achtergrondkleur of -plaatje kiezen.


 5. Opmerking: Door op een rustig moment eens met de HTML-editor te experimenteren ontdekt u de verschillende mogelijkheden.

  Copy/paste vanuit een bestaande HTML-pagina
 6. Naast het opstellen van de HTML email vanuit een blanco pagina kunt u door middel van "copy/paste" vanuit een bestaande HTML-pagina (bijvoorbeeld van uw eigen website) een HTML email maken. Ga naar uw gewenste (internet) pagina, selecteer alles (select all) & kopieer (copy), ga vervolgens naar het invoerscherm in de Amstelcast HTML-editor en plak (paste) de inhoud hierin. Vervolgens kunt u hier de nodige aanpassingen in uw bericht maken.


 7. Aanpassen van HTML-code
 8. Wanneer u aanpassingen wilt maken in de HTML-code, ga dan naar Menu en selecteer Toon HTML Bron. In het opmaakscherm wordt nu de HTML-code getoond, welke u kunt aanpassen. Wij adviseren u deze optie alleen te gebruiken wanneer u goed bekend bent met HTML-codering. Verreweg de meeste gebruikers zullen van deze optie geen gebruik (hoeven/kunnen) maken.


 9. Opslaan Bericht
 10. Wanneer u klaar bent met de opmaak van uw bericht, klik op Menu en sla het bericht met een door u gekozen naam op. Selecteer vervolgens het Bericht dat u wilt gebruiken voor uw emailverzending.
 11. Klik op Selecteer Ontvangers en vervolgens op Upload om het bestand met ontvangers van uw bericht te kunnen uploaden. Dit dient een MS Excel bestand of een TabGescheiden Tekstbestand te zijn, met de emailadressen in de eerste kolom.
 12. Als u een bestand met ontvangers heeft ge-upload, vink dan het bestand met ontvangers aan en klik op de button Selecteer, de bestandsnaam wordt zwart.
 13. Klik op Verzend Bericht. U krijgt nu een overzicht van het te verzenden bericht en het bestand met ontvangers. Geef aan of het om een free trial of volledige broadcast gaat. Klik op Ga Verder.
 14. Vervolgens ziet u een scherm waarin u de verzendinstellingen naar wens kunt ingeven. Klik vervolgens op Stuur Test. U ontvangt binnen enkele minuten uw test email. Wacht altijd op ontvangst van u test email en controleer deze. Indien u nog wijzigingen wilt aanbrengen in uw bericht, ga dan terug naar instellingen en breng de wijzigingen aan.Klik opnieuw op Stuur Test en wacht de nieuwe test email af ter controle.
 15. Er verschijnt nu een kostenoverzicht op uw scherm. Controleer het kostenoverzicht. Indien akkoord, klikt u op Akkoord Ga Verder. U krijgt nu een laatste controlescherm waar u uw verzending (broadcast) kunt starten. Let op: na het aanklikken van Start Broadcast, is uw verzending definitief.

E-mail in HTML formaat, MET bijlage/attachment.

 1. Volg de stappen 1 t/m 6 voor het sturen van een email in html formaat zonder bijlage.
 2. Klik vervolgens op Selecteer Attachment (bijlage) om een document te uploaden. Op dit moment kunnen alleen MS Word, MS Excel, Adobe pdf of Tif formaat door Amstelcast worden verwerkt. Na het uploaden van het document wordt dit document automatisch geconverteerd naar een Adobe PDF-bestand. Dit duur ca. 2 minuten.
 3. Volg vervolgens de stappen 7 tot en met 11 zoals hiervoor beschreven voor het versturen van een html email zonder attachment.